PREMINUO NIKI LAUDA :: Semberija INFO ::

 

PREMINUO NIKI LAUDA


Foto: Clive Mason/Getty images
"Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u ponedeljak. Njegova jedinstvena ostvarenja kao sportiste i biznismena će ostati nezaboravna kao i njegova žeđ za akcijom njegova direktnost i hrabrost. On je uzor za sve nas, bio je dobar i brižan suprug, otac i deka i nedostajaće nam", poručila je porodica u saopštenju koje su objavili mediji u Austriji.
 
Niki Lauda je trostruki šampion Formule 1. Titule je osvajao 1975, 1977 i 1984, a vozio je na 171 trci za Marč, BRM, Ferari, Brabham i Meklaren.
 
Lauda ima probleme sa zdravljem još od 1976. godine kada je imao udes u Hokenhajmu. On je tada bio zarobljen skoro čitav minut u bolidu koji se zapalio i tada je dobio velike opekotine na licu i takođe je udisao toksične materije. Ovo je uzrokovalo dalje zdravstvene probleme i dve transplantacije bubrega 1997. i 2005. godine, a 2018. je legendarni Lauda imao transplantaciju pluća. U januaru 2019. je Lauda bio hospitalizovan zbog plućne infekcije. U austrijskoj štampi je bilo priča da je na dijalizi u Švajcarskoj.

Sport klub