DIS OSTAJE NA ČELU VOLKSWAGENA DO DALjEG :: Semberija INFO ::

 

DIS OSTAJE NA ČELU VOLKSWAGENA DO DALjEG


Neimenovani izvor upućen u tekuća zbivanja unutar grupacije Volkswagen je Rojtersu prenio da djeluje da su nesporazumi koji su bujali između izvršnog direktora njemačkog konglomerata Herberta Disa i moćnih radničkih sindikata prevaziđeni, na koji način se privodi kraju najneizvjesnija etapa vladavine kontroverznog menadžera, svojevremeno prebjeglog iz BMW-a u Volfzburg.

Nakon dugotrajnih pregovora je pronađeno rješenje koje predviđa da 63-godišnji rukovodilac zadrži aktuelno radno mjesto, prenio je pomenuti izvor informacije.

"Sve ide ka tome da se nesporazum prevaziđe i da Herbert Dis ostane na mjestu izvršnog direktora", prenio je izvor dodajući da će prvi čovjek marke VW, Ralf Brandšteter ući u upravni odbor, posvećujući se tekućem odlučivanju, baš kako je Rojters i prenio prethodnog mjeseca, dok će se Dis usredsrediti na dalekometražno planiranje, odnosno na strategijsku postavku.

Na upit novinara za komentar, nijemi su ostali nadležni, kako u Volkswagenu tako i u Porscheu SE, a njima su se predstavnici sedme sile obratili kao najvećim akcionarima entiteta u kom trenja traju mjesecima unazad.

Disova budućnost je visila o koncu nakon što se u septembru drznuo da (kao menadžer) pomene mogućnost otpuštanja radne snage, na koji način je otežao situaciju proizvođaču automobila da pred nadzorni odbor izađe s petogodišnjom strategijom o kojoj će se polemisati u četvrtak, prenosi AutoRepublika.

(Nezavisne)