HUMANITARNA AKCIJA :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNA AKCIJA


S ljubavlju hrabrim srcima
 
 Kampanja za humanitarnu akciju „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja će biti održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, počinje danas, 6. decembra 2021. godine.
 
S obzirom da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj neće biti moguće održati Donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, ove godine će, tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program.
 
Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, biće emitovana na Prvom programu Radio televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji, 26. decembra 2021. godine u večernjem terminu. 
Televizijskim kućama, koje iskažu želju da daju svoj doprinos humanitarnoj akciji, kroz emitovanje televizijske emisije i spotova  biće omogućeno preuzimanje signala.
Takođe, koristimo priliku da pozovemo i sve lokalne zajednice da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos u promociji kampanje za Donatorsko veče.
 
M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan u periodu od danas, 6. do 31. decembra 2021. godine. Pozivom na ovaj humanitarni broj građani će u biti u mogućnosti da podrže akciju sa 1 KM.
 
Sredstva prikupljena u, dvanaestoj po redu, humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.
 
Namjera je da se kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u sklopu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (MeNeRaLi), olakša pristup korištenju usluga najmlađim članovima MeNeRaLi-ja, poput  dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogući veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive.
 
Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“ broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.
 
Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare. Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.
 
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 051/248-100 ili putem imejl adrese: [email protected]'', navode organizatori.
 
KONTAKT OSOBE:
SAVEZ UDRUŽENjA ZA POMOĆ MENTALNO NEDOVOLjNO RAZVIJENIM LICIMA REPUBLIKE SRPSKE (MeNeRaLi) :
Tatjana Sapsojević, predsjednica Saveza; 065/ 235 - 495
Gospava Rađen Radić, generalni sekretar Saveza; 065/484-466
 
KABINET PREDSJEDNICE REPUBLIKE SRPSKE
Nataša Sjerić, šef Biroa za odnose s javnošću; 051/ 248 -100