FONDU PIO RS POZITIVAN IZVJEŠTAJ GLAVNE SLUŽBE ZA REVIZIJU :: Semberija INFO ::

 

FONDU PIO RS POZITIVAN IZVJEŠTAJ GLAVNE SLUŽBE ZA REVIZIJU


Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje RS dobio je pozitivan revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS u kom je navedeno da finansijski izvještaji Fonda istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembar 2018. godine. Direktor Fonda Mladen Milić je istakao da je Fond  za prošlu godinu ostvario najbolje rezultate poslovanju za sve godine postojanja i rada.
 
-Ostvarili smo bolje rezultate rada u svim parametrima, a samo naplata doprinosa zabilježila je rast od osam odsto u odnosu na godinu ranije. Imali smo i dva vanredna povećanja penzija, a bilježe se i pozitivni trendovi u strukturi korisnika”, rekao je Milić. Na konfereciji je bilo riječi i o neblagovremenoj predaji podataka o plati uplatilaca doprinosa za osiguranike putem obrasca M4 i 1002, za period od 1994. do 2017. godine. 
 
-Baza podataka matične evidencije osiguranika i matične evidencije korisnika prava su veoma bitne za Fond, ali nažalost, u proteklih 27 godina za oko 38. 000 nisu podneseni M4 obrasci, što je bila zakonska obaveza zaključno sa 31. decembrom 2009. godine. Zahvaljujući integrisanom informacionom sistemu odlučili smo da na zvaničnoj stranici Fonda objavimo podatak za uplatioce doprinosa i period za koji nedostaju podaci. Mišljenja smo da ćemo do 31. decembra 2019. godine obezbijediti značajan broj nedostajućih podataka. Pozivamo sve uplatioce doprinosa da iskoriste ovu mogućnost do kraja godine, jer za sve koji se ne odazovu pozivu i ne dostave podatke, bićemo prinuđeni da pokrenemo radnje kod nadležnih sudskih organa, rekao je Milić.