Počele pripreme za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo :: Semberija INFO ::

 

Počele pripreme za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo


Sremska Mitrovica - U toku su pripreme za izgradnju auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače kojim će se ubrzati prevoz robe i putnika i spojiti postojeća deonica auto-puta E-70 sa Republikom Srpskom.

​Da bi sve bilo spremno za veliki i veoma vredan posao, u ataru sela Kuzmina gradi se naselje montažnih kuća za zaposlene iz turske firme koja je dobila posao izgradnje auto-puta, što je investicija od 250 miliona evra.



Kako smo saznali od šefa ovog gradilišta Jusufa Šadla, naselje kod Kuzmina će biti za smeštaj i ishranu 1000 radnika, a znatno manje njih biće angažovano na gradilištu u blizini Sremske Rače, gde će već juna početi da grade novi most preko Save.

Povodom priprema za realiaciju ovog velikog međunarodnog projekta, Kuzmin i Sremsku Raču  posetili su načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić i direktorka mitrovačkog „Urbanizma“ Mirjana Vašut.

Sremske novine

Na površini od pet hektara na području Sremske Rače počele su pripreme za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Trenutno je zaposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tašjapi, kao i priprema terena, pišu Večernje novosti.

Na ovom dijelu biće izgrađena 23 kilometra puta sa dvije petlje, te most preko Bosuta i Save, a cio posao procijenjen je na 250 miliona evra.

Radovi na dionici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Sremske Mitrovice Miroslav Jokić rekao je da će biti izgrađeno više desetina objekata za smještaj do 1.000 radnika.

– Biće izgrađen kamp i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze – rekao je Jokić.

Kroz Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, na putu ka Republici Srpskoj dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

U junu se očekuje zvanični početak izgradnje dionice Kuzmin - Sremska Rača koja će biti dio auto-puta od Beograda do Sarajeva.

SRNA