Novi detalji u akciji "Transporter": U Banjaluci zaplijenjena veća količina droge :: Semberija INFO ::

 

Novi detalji u akciji "Transporter": U Banjaluci zaplijenjena veća količina droge


BANjALUKA - Tokom akcije "Transporter" u kojoj je uhapšeno devet osoba u Banjaluci je zaplijenjena veća količina narkotika, saznaje "Glas Srpske".

Nezvanično saznajemo da je otkriveno više od 20 većih paketa marihuane upakovane u kese i foliju.

Prema nepotvrđenim informacijama droga je nađena u skrivenom šteku koji navodno koristi Petar Dukić za kojim se traga. 

U ovoj akciji uhapšeni su Bojan Cvijetić koji je ranije bio savjetnik Dragana Mektića u vrijeme njegovog mandata kao ministra bezbjednosti, zatim  suspendovani policijski inspektor Mladen Milovanović i Igor Knežević iz Banjaluke, zatim Saša Rađević iz Gradiške, Ivan Jurić iz Tuzle, Tijana Stojanović iz Istočne Ilidže te Aleksandar Nikolić, Dragan Kresojević, Siniša Bačić.  

Nezvanično saznajemo da je akcijom obuhvaćen i Radislav Tešić koji je u inostranstvu i koji se javio policiji.

Tokom akcije pretreseno je 20 lokacija u BiH, odnosno na području Banjalučke regije, Sarajevskog i Tuzlanskog kantona u FBiH. 

Saznajemo da su u Banjaluci pretreseni preduzeća "21 Maj" i "Milko" u vlasništvu Bojana Cvijetića, kao i prostorije koje koristi i Dukić.

Pojedini od od uhapšenih povezivani su sa kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj gori. 

Suspendovani inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović hapšen je u julu zbog sumnje  da je zajedno sa dvoje kolega pomogao u skrivanju Miloša Božovića bliskog kriminalnom "Škaljarskom klanu", a  za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva u Crnoj Gori. 

U ovom slučaju privođen je i Petar Dukić zbog sumnje da se u njegovoj kući krio Božović. 

Načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović kazala je da licima obuhvaćenim akcijom na teret stavlja krivično djelo organizovani kriminal i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

Istakla je da se traga za jednim od osumnjičenih koji nije pronađen tokom ackije. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je hapšenje Cvijetića te istakao da je u akciji "Transporter" uhapšeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika MUP-a RS.

- Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalom, da li se oni nalazili u redovima MUP-a RS ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura - rekao je Lukač.

Akcija "Transporter" urađena je po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Banjaluke kao i Tuzlanskog i Sarajevskog kantona u FBiH.  U akciji učestovalo više policijskih agencija u BiH.

- U okviru akcije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, kao i Europske unije-rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić i dodao da u interesu istrage više informacija ne može davati.


Glas Srpske