VLADA RS RAZRIJEŠILA FUNKCIJE MARKA ŠUKALA, ISKLjUČEN I IZ SNSD-A :: Semberija INFO ::

 

VLADA RS RAZRIJEŠILA FUNKCIJE MARKA ŠUKALA, ISKLjUČEN I IZ SNSD-A


Vlada Republike Srpske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je, zbog nedoličnog ponašanja kojim je nanio štetu ugledu Vladi Republike Srpske, razriješila Marka Šukala dužnosti pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove.

Takođe, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik donio je danas odluku o isključenju Marka Šukala iz stranke zbog nedoličnog ponašanja kojim je narušio ugled ove političke partije.

"Izricanjem ove mjere Šukalu prestaje članstvo u svim organima stranke", saopšteno je iz SNSD-a.

Podsjetimo, tokom racije u lokalima tokom proteklog vikenda u Banjaluci policija je drogu pronašla i kod Marka Šukala zbog čega je generalni sekretar Vlade Republike Srpske uputio zahtjev Vladi za udaljenje iz republičkih organa uprave.

Zahtjev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem nanio štetu ugledu Vladi Republike Srpske.

Zbog ovog događaja je i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, rekao da su šokirani zbog ponašanja Marka Šukala, koje su ocijenili kao apsolutno nedopustivo jer nanosi štetu svim časnim ljudima u SNSD-u.

To, kako je naveo Kovačević, neće i ne može biti tolerisano.

"Zbog spekulacija u javnosti, želim da kažem da on nikada nije bio dio Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH", objavio je Kovačević na Twitteru.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapisli su Marka Šukala zbog posjedovanja 0,80 grama kokaina i jedna tableta ekstazija tokom racije u jednom banjalučkom lokalu. 

Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka, rekla je da su proteklog vikenda radeći na otkrivanju i spriječavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili racije u tri ugostiteljska objekta u Banjaluci.

"Prilikom racije zbog posjedovanja opojne droge uhapšeni su A.P. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,40 grama kokaina, M.Š. iz Gradiške kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,80 grama kokaina i jedna tableta ekstazi i I.J. iz Banjaluke kod kojeg je pronađeno i oduzeto 0,83 grama marihuane", istakla je Mučibabićeva.
 
(Nezavisne)