Na području Policijske uprave Bijeljina pojačana kontrola saobraćaja :: Semberija INFO ::

 

Na području Policijske uprave Bijeljina pojačana kontrola saobraćaja


Policijska uprava Bijeljina  u periodu od 15.do 21.novembra 2021. godine provodi pojačane kontrole  usmjerene na poštivanja „odnosa vozač-pješak“ i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata ili psihoativnih lijekova.
 
Navedene kontrole provode se u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci kao najranjivija kategorija i uticaja alkohola na događanje najtežih oblika  saobraćajnih nezgoda.
 
Naime, u prethodnim pojačanim kontrolama saobraćaja evidentiran je značajan broj prekršaja koji su počinili vozači prema pješacima,a najkarakteristični je nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prelazu.Ovakvo ponašanje vozača uslovilo je događanje većeg broja saobraćajnih nezgoda u zonama pješačkih prelaza.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na pješake da  u uslovima smanjene vidljivosti, koja može biti izazvana noćnim uslovima ili nepovoljnim atmosferskim vremenskim prilikama,  da kada se kreću  kolovozom  u van naseljenom mjestu  koriste flurocentni prsluk koji ih čini uočljivijim učesnikom u saobraćaju. Takođe, da  koriste za kretanje  površinu van kolovoza, a izuzetno da ukoliko nema pogodne površine koriste lijevu ivicu kolovoza.
 
 
                                                                       PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA  
 
                                                                                         Aleksandra Marić