Pao pomagač osumnjičenih za pucnjavu u Bijeljini u kojoj je ranjen specijalac :: Semberija INFO ::

 

Pao pomagač osumnjičenih za pucnjavu u Bijeljini u kojoj je ranjen specijalac


BIJELjINA - Marko E. iz Bijeljine uhapšen je i predat bijeljinskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je pomogao osobama osumnjičenim za sukob i pucnjavu u kojoj su ranjena dva muškarca, od kojih je jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske P.K., potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Bijeljine, navodeći inicijale, saopštili su da Marka E. terete za krivično djelo pomoć učinocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Saznajemo  da je Marko E. osumnjičen da je dvojucu osumnjičenih, za kojima je u toku potraga, odvezao iz Bijeljine svojim "golfom 6".

- Po naredbi Osnovnog suda u Bijeljni, izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi M.E. u Bijeljini. Pronađeni su predmeti koji ga sumnjiče da je počinio krivično djelo - saopštila je policija.

Događaj za koji se povezuje osumnjičeni desio se 5. novembra oko dva časa u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Bijeljini. Tada su ranjeni O.P. iz Brčkog i pripadnik SAJ-a P.K. koji je sa dvojicom kolega intervenisao nakon napada na djevojku i mladića koji ju je branio.

Pucnjavi je prethodio fizički napad više lica iz Brčkog na S.G. iz Bijeljine.

-S.G. je napadnut dok je pokušavao da spriječi drugog nepoznatog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u vozilu. Tokom toga, nepoznati muškarci su pucali u pravcu automobila, a intervenisali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan povrijeđen - naveli su iz policije.

Za Brčacima je raspisana potraga u cilju pronalaska i hapšenja.


Glas Srpske