POLICIJA OD KFOR-A PREUZELA PRAĆENjE PROCEDURE PRIMJENE NALjEPNICA :: Semberija INFO ::

 

POLICIJA OD KFOR-A PREUZELA PRAĆENjE PROCEDURE PRIMJENE NALjEPNICA


KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija preuzela je u potpunosti praćenje procedure primjene lijepljenja nalepnica na tablice vozila, pošto je jutros u osam časova okončan period od dvije nedjelje koliko je KFOR kontrolisao primjenu dogovora u Briselu o tablicama na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

KFOR će ipak, i u narednom periodu preko Tima za praćenje kroz patrole nadgledati implementaciju sporazuma na terenu.

Naljepnice postoje u dvije veličine, a postavljeni su posteri sa objašnjenjem kako se koriste.

Prema proceduri o primjeni naljepnica, vozač izađe iz automobila i prelijepi tablicu, što kontroliše policija.
Komandant KFOR-a Federiko Federiči, tokom čijeg mandata je postignut sporazum, rekao je za Tanjug, da je sa zadovoljstvom prihvatio briselski sporazum između Beograda i Prištine o tablicama.

- Mogu reći da je Kfor odigrao važnu ulogu tokom ove krize. Imao je blisku saradnju sa Miroslavom Lajčakom, EU, i prirodno, tokom same krize, ja lično, a i ljudi na lokalnom nivou - uspjeli smo da održimo kontakt sa svim institucijama - policijom, ali i gradonačelnicima opština na sjeveru. Glavni cilj, naglašavam, bio je da pokušamo da smirimo situaciju, da bude što je moguće mirnija, i da izbjegnemo eskalaciju tenzija - rekao je Federiči.

Predviđeno je da ovaj sporazum, koji su postigli predstavnici Beograda i Prištine, traje narednih šest mjeseci, do kada se očekuje pronalaženje trajnog rješenja.

(TANjUG)