ODREĐEN PRITVOR DIJANI HRKALOVIĆ :: Semberija INFO ::

 

ODREĐEN PRITVOR DIJANI HRKALOVIĆ


Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Specijalni sud odredio je sinoć pritvor do 30 dana bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za krivično djelo trgovina uticajem.

Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svjedoke.

Na ovo rješenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, porvrđeno je Tanjugu.

Nakon zajedničkog rada MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Tužilažtva za organizovani kriminal, podnesena je krivična prijava protiv Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije zbog zloupotrebe službenog položaja.

Milenković je dao iskaz u MUP-u, a u Hrkalovićeva u Tužilaštvu nakon čega je podnesen predlog za određivanje pritvora protiv nekadašnje državne sekretarke.

Prethodno je nekadašnja državna sekretarka privedena, a pretresen je i stan Hrkalovićeve.

Tanjug je ranije javio da je privedena zbog sumnje da je uklanjala dokaze poslije ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta, koje je u javnosti poznato kao "ubistvo na šinama".
 
(RTS)