Kon: Situacija krajnje ozbiljna :: Semberija INFO ::

 

Kon: Situacija krajnje ozbiljna


BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon ocijenio je da je epidemiološka situacija "krajnje ozbiljna" i da je zbog toga medicinski dio kriznog štaba zahtijevao da se uvedu restriktivnije mjere.

Kon je ukazao da je jasno da porast broja novozaraženih mogu da uspore restriktivnije mjere i napominje da su iz medicinskog dijela Kriznog štaba predložili da tokom 10 dana bude skraćeno radno vrijeme do 17 sati i da se zabrane javne okupljanja više od pet ljudi, a da se poslije toga uvedu kovid propusnice.

Gostujući na javnom servisu Kon je istakao da ne razumije protivargument za kovid propusnice ocijenivši da je jasno da restriktivne mjere mogu da uspore porast broja novozaraženih.

"Posebno ne razumem protivargument za kovid propusnice i neko drugi mora to da objašnjava. Ono gde imamo jedinstven stav jeste vakcinacija. Sad možemo da kažemo - onaj ko se nije odlučio za vakcinu, odlučio se za zaražavanje", rekao je Kon i istakao da pitanje obavezne vakcinacije u Srbiji nije do kraja razriješeno.

Tanjug / Nezavisne