SAOPŠTENjE PDP-a: AFERA KISEONIK :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE PDP-a: AFERA KISEONIK


- Afera „kiseonik“ koja trenutno potresa Republiku Srpsku, samo je vrh ledenog brijega u nizu afera koje se dovode u vezu sa neuspješnom borbom protiv virusa korona, kao i onih koje su se nizale tokom vanrednog stanja. Ne smije se zaboraviti da je slučaj nabavke maski od turističke agencije tek otvoren, da su nam pokušali podvaliti šatorsku konstrukciju pod mobilnu bolnicu, a još nemamo dokaza da li je novac uplaćen za to vraćen u budžet, a svoj epilog čeka i velika afera nabavke respiratora u Republici Srpskoj, rekao je Slaviša Marković, potpredsjednik PDP-a.
                                                               
Marković podsjeća da je BiH druga u svijetu po stopi smrtnosti od virusa korona, a da je tokom posljednjeg talasa zaraze Republika Srpska pogođena više nego FBiH:
 
- Po svim parametrima, u svijetu smo na dnu, samo po smrtnosti od virusa korona u vrhu. Ministar Šeranić ne odgovara šta je razlog tome, ukoliko je kiseonik koji se daje pacijentima ispravan, kao ni na mnoga druga otvorena pitanja. I pored svega, na čelu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i dalje stoji čovjek koji se uporno pravi da drži konce u svojim rukma, a zapravo se sve više bavi politikanstvom, umjesto svojim poslom. Alen Šeranić je, da ima imalo dostojanstva, morao podnijeti ostavku nakon prvih afera u vezi sa nabavkama u vrijeme vanrednog stanja, a sada, nakon otvaranja i afere „kiseonik“, morao bi biti smijenjen, kao i svi odgovorni.  Očekujemo da pravosuđe u svim navedenim aferama otvori slučajeve i postupi po zakonu, zaključuje Marković.
 

Informativna služba PDP-a