ELEKTROPRIVREDA I SAVEZ UDRUŽENjA POTROŠAČA POSTIGLI DOGOVOR O PRIMJENI ODREDBI ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA :: Semberija INFO ::

 

ELEKTROPRIVREDA I SAVEZ UDRUŽENjA POTROŠAČA POSTIGLI DOGOVOR O PRIMJENI ODREDBI ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA


Predstavnici Elektroprivrede Republike Srpske – Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca u Republici Srpskoj i Saveza udruženja potrošača Republike Srpske postigli su  dogovor na sastanku u Trebinju da se određene odredbe Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj primijene u Ugovoru o potpunom snabdijevanju električnom energijom za kategoriju domaćinstva, s ciljem unapređenja usluge snabdijevanja električnom energijom i dodatne zaštite potrošača.

Svi ugovori koji su od 1. aprila ove godine  zaključeni između Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom i kupaca ostaju važeći.

Takođe, dogovoreno je da se uskoro formira zajednička Komisija za rješavanje prigovora, žalbi i zahtjeva potrošača, u čijem sastavu će biti predstavnici Elektroprivrede i Saveza udruženja potrošača, s ciljem boljeg ostvarenja potrošačkih prava kupaca.

Istovremeno, Direkcija za javno snabdijevanje podsjeća kupce na mogućnost zaprimanja računa i elektronskim putem, čime se kupcima omogućava jednostavnija i brža evidencija računa.

Direkcija još jednom poziva kupce, koji to do sada nisu učinili, da potpišu Ugovor o snabdijevanju električnom energijom i tako izvrše svoju zakonsku obavezu.


​Elektroprivreda Republike Srpske