Dodik i Vučić potvrdili izgradnju memorijalnog centra: Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava :: Semberija INFO ::

 

Dodik i Vučić potvrdili izgradnju memorijalnog centra: Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava


BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, danas se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a na sastanku su potvrdili izgradnju velikog memorijalnog centra u Donjoj Gradini.

-Povodom 80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen kompleksa manastira Jasenovac, završio sam dogovor sa Miloradom Dodikom da se na prostoru Donje Gradine izgradi veliki memorijalni centar - naveo je Vučić.

Kako je dodao to bi trebalo da bude svesrpsko svetilište u koje bi uložili veliki novac - 80 odsto Srbija i 20 odsto Republika Srpska.

-Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava - zaključio je Vučić u objavi na svom „Instagram“ nalogu.

Vučić je uoči sastanka rekao je da će Dodika obavijestiti o svom razgovoru sa Kristijanom Šmitom, te da od Dodika želi da čuje informaciju o sudiji Albancu kojeg predlažu za novog stranog sudiju u Ustavnom sudu BiH.

Najavljujući susret, Dodik je rekao da je sastanak u okviru njihovih redovnih konsultacija, a jedna od teme je i predstojeće obilježavanje Dana nacionalne zastave i srpskog jedinstva.

Do sastanka Vučića i Dodika dolazi dan uoči posjete njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.


​Glas Srpske