ČUBRILOVIĆ: MITROPOLIT JOANIKIJE DOSTOJAN TRONA ČASNE MITROPOLIJE :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: MITROPOLIT JOANIKIJE DOSTOJAN TRONA ČASNE MITROPOLIJE


Foto: Glas Srpske
– Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je u čestitki mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju istakao da je Srpska pravoslavna crkva i Mitropolija crnogorsko-primorska dobila arhijereja dostojnog trona Svetog Petra Cetinjskog i drugih pastira časne mitropolije.

“Duboko sam uvjeren, visokopreosvešteni mitropolite, da ćete kao vjerni poznavalac duše svoga naroda, znalački koristeći svoje dragocjene talente i bogato dvadesetdvogodišnje arhijerejsko iskustvo, biti kadri, mudri i vješti da izvidate rane na tijelu povjerene Vam mitropolije, i da ćete je zdravu, čistu, svijetlu i besprijekornu uspješno voditi putem Hristove ljubavi”, rekao je Čubrilović.

On je, u svoje i u ime Narodne skupštine, uputio čestitku mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju povodom ustoličenja na tron pod svodovima drevnog Cetinjskog manastira, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

“Sa nadom da će Vam Sveti Petar Cetinjski i ostali sveti prethodnici molitveno biti na pomoći, srdačno Vas pozdravljam i želim srećno i blagosloveno predstojeće arhipastirsko djelo i svako dobro od Gospoda! Na mnogaja ljeta, visokopreosvešteni mitropolite Joanikije”, naglašava se u čestitki.