Krivokapić: Niko neće biti pošteđen, ovo je pokušaj prekrojavanja izbora i uvođenje haosa :: Semberija INFO ::

 

Krivokapić: Niko neće biti pošteđen, ovo je pokušaj prekrojavanja izbora i uvođenje haosa


PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je danas da će se u narednih sedam dana analizirati situacija oko dešavanja na Cetinju i poručio da "niko neće biti pošteđen".

On je na konferenciji za novinare kazao da "svi oni koji su se ogriješili na bilo koji način" da će snositi odgovornost, pišu vijesti.me.

– U komandnom dijelu odgovornosti će biti preispiutan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbijedio li nije obezbijedio, uradio ili ne, djelovao ili ne i to će u sljedećih sedam dana biti urađeno i vi ćete biti informisani. Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti – poručio je Krivokapić

On je na početku konferencije za novinare kazao da stoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija "je bio povod da određene strukture koje pripadaju određenom dijelu politike koja pokušava da od 30. avgusta prekroji rezultate izborne volje građana".

– To je bio važan trenutrak u kome je trebalo da se ostvari ono što nije ostvareno – destabilizacija Crne Gore, uvođenje nereda i haosa i nepoštovanje Ustava i zakona.

To je kazao premijer Zdravko Krivokapić na konferenciji za novinare.

– Zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajci,sa Vojskom vidjeli ste da je proteklo bez bilo kakvih povreda a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posljedicama – rekao je Krivokapić.

Naveo je da muk koji dolazi zbog "pada tovara kokaina" ubjeđuje da ništa nije slučajno.

– Ove sile koje žele da naprave državu kakva nikad nije bila. Crna Gora je država poštovanja u kojoj nema nasilja. Država je pokazala stabilnost i pokazalo se da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira. Nema ni pobjednika ni poraženih dobili su svi građani jer su pokazali da su dostajanstveni – rekao je Krivokapić.

Dodao  je da je napravljen iskorak po pomirenju i da nema podjela po vjerskoj, nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti.

– Trebamo da se dijelimo da smo ljudi i da nijesmo ljudi.

Poručio je i da se "herojstvo ne dokazuje riječima, već djelima".

– Još jednom zahvalnost policiji koja je štitila i građane i slobodu vjeroispovijesti – kazao je Krivokapić.

Dodao je da se Crna Gora okreće isključivo ekonomskim reformama i da Vladu od njenog konstituisanja prate rušenja.

– Istrajaćemo ne zbog politike već zato što znamo šta je najbolje za Crnu Goru. Očekujemo da broj dezinformacija napokon splasne – kazao je Krivokapić.

Glas Srpske