Čestitka Republičke stranke Srpske povodom ustoličenja mitropolita Joanikija: Ustoličenje mitropolita poziv na ljubav i razumijevanje :: Semberija INFO ::

 

Čestitka Republičke stranke Srpske povodom ustoličenja mitropolita Joanikija: Ustoličenje mitropolita poziv na ljubav i razumijevanje


Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija poziv je svim ljudima dobre volje da sagledaju vrijeme u kojem živimo i prepoznaju iskonske vrijednosti za koje se zalaže Srpska pravoslavna crkva, saopšteno je iz Republičke stranke Srpske.
 
- Vaše visokopreosveštenstvo, u ime RSS i srpskog naroda u Bijeljini i Republici Srpskoj, čestitamo Vam ustoličenje na Cetinju i želimo da nas u narednim godinama povedete jedinim ispravnim putem - putem iskrenosti, jedinstva, vjere u Boga i nade da ćemo na sve razmirice koje nam drugi pokušavaju nametnuti, odgovarati ljubavlju i razumijevanjem - poručili su iz RSS.
 
U čestitki je istaknuto da je manastir Svetog Petra Cetinjskog danas bio mjesto obnavljanja srpske duhovnosti i da sa Cetinja treba da bude poslata poruka saosjećanja i zajedništva, a ne poruka razjedinjenja.
 
- U Vama vidimo oslonac za učvršćenje temelja Srpske pravoslavne crkve i želimo da Vam poručimo da je narod Republike Srpske uz Crnu Goru u ovim teškim trenucima. Sigurni smo da će Vaša posvećenost, mudrost i odlučnost biti dovoljni da urazume one koji žele da ostvare razdor među Srbima i da ćemo uz Božiju pomoć krenuti putem prosperiteta i zajedničkog napredovanja - naglasili su iz Republičke stranke Srpske.

Republička stranka Srpske