DOBITNICA LUTRIJE PRONAĐENA MRTVA: "MILIONI MI UNIŠTILI ŽIVOT" :: Semberija INFO ::

 

DOBITNICA LUTRIJE PRONAĐENA MRTVA: "MILIONI MI UNIŠTILI ŽIVOT"


U jutarnjim časovima, pronađeno je beživotno tijelo Margaret Lougri, koja je 2013. godine osvojila džekpot od čak 27 miliona funti na "Euromillions" lutriji.

Navodno je Margaret Lougri živjela sama u oblasti Balikolman u Strabneju, u Sjevernoj Irskoj.

Policija je saopštila da njenu smrt ne tretira kao "sumnjivu", ali će biti obavljena obdukcija, kako bi se potvrdio njen uzrok.

Hitne službe pozvane su jutros u 10.30 časova, prenosi Miror.

"Policija je u četvrtak 2. septembra primila izvještaj o iznenadnoj smrti žene u oblasti Balikolman Lejn u Strabneju. Očekuje se obdukcija, ali za sada nije pronađeno ništa sumnjivo", rekao je potparol policijske službe Sjeverne Irske.

Gospođa Lougri, koja je bila nezaposlena, kupila je svoju dobitnu kartu na putu kući iz Centra za zapošljavanje 2013. godine.

"U utorak sam napustila kuću jer sam čula da postoji oglas za posao i htjela sam da se prijavim za njega. Otišla sam u Centar za zapošljavanje, kako bih to uradila", rekla je ona.

Po njenim rečima, nakon toga je svratila do supermarketa.

"Ne mogu uvijek da priuštim "Euromillions", ali tog dana sam imala nekoliko funti viška u svojoj tašni i u trenutku sam izvukla srećni listić", rekla je Margaret.

Međutim , godinama nakon što je osvojila 27 miliona funti, gospođa Lougri je tvrdila da joj je pobjeda"uništila" život. Tvrdila je da joj je ostalo samo 5 miliona funti 2019. godine i da je bila žrtva brojnih krađa, prenose irske vijesti.

Ona je za Sandej Lajf rekla da neće nikada imati mira i da žali što je dobila na lutriji.

"Ranije sam bila srećna, a ovaj novac mi je uništio život", izjavila je ona.

Dok nije osvojila lutriju, ona je živjela od pomoći koje su iznosile 62 funte nedjeljno, a kada se obogatila, često je pomagala onima koji su u finansijskim problemima.

Govoreći o trenutku kada je shvatila da je osvojila džekpot, gospođa Lougri je rekla da je te srijede ustala oko 7 časova i pustila televiziju.

"Baš sam razmišljala o svojim brojevima, pa sam potražila listić. Isprva nisam mogla da dođem sebi. Bila sam u šoku i morala sam da provjerim brojeve 10 puta. Izašla sam u baštu iza kuće, tu sam neko vrijeme sjedila, pa sam se vratila unutra, da provjerim još jednom", izjavila je Margaret.

Ona je dodala da je hodala po kući sigurno pet sati, prije nego što je smogla snage da pozove brata i zamoli ga da pozove "Euromillions" u njeno ime.

"Moje misli i molitve su sa porodicom Lougri, kao i sa Margaretinim prijateljima. Ovo je veoma tužan dan. O Margaret su uvek lijepo govorili. Imala je uspone i padove u životu kao i svi mi, ali nadam se da se sada odmara", rekao je Džejson Bar, odbornik SDLP -a za tu oblast.

(Miror)