ULOŽENA ŽALBA NA NOVO RJEŠENjE ZA PRITVOR SAVČIĆU :: Semberija INFO ::

 

ULOŽENA ŽALBA NA NOVO RJEŠENjE ZA PRITVOR SAVČIĆU


Foto: nezavisne
Miodrag Stojanović, advokat generala Milomira Savčića, izjavio je Srni da je uložio žalbu na novo rješenje Suda BiH, koji je, na prijedlog Tužilaštva BiH, njegovom klijentu odredio pritvor po osnovu opasnosti od bjekstva jer je nedostupan organima BiH.

Sud je donio ovo rješenje nakon što je odbio žalbu Stojanovića na rješenje o pritvoru zbog kršenja mjera zabrane kontakta sa medijima.

Prvo rješenje o određivanju pritvora Savčiću Sud BiH donio je 9. avgusta zbog nepoštovanja izrečenih mjera zabrane kojim mu je zabranjeno kontaktiranje sa predstavnicima štampanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na postupak koji se vodi protiv njega, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim postupkom.

- Ja sam uložio prigovor na ovu odluku koju je Sud BiH odbio, a Tužilaštvo je, prije nego je došlo rješenje po mojoj žalbi za određivanje pritvora, podnijelo novi prijedlog za pritvor Savčiću, sada zbog opasnosti od bjekstva - rekao je Stojanović.

On je potvrdio da je uložio žalbu i na novo rješenje koje je Sud donio.

- Žalba na rješenje za određivanja pritvora zbog kršenja mjera zabrane kontakta sa medijima je odbijena. Doneseno je novo rješenje o pritvoru jer je Savčić u međuvremenu nedostupan državnim organima. Budući da se nije javio policiji, ispunjeni su uslovi za pritvor po osnovu opasnosti od bjekstva. Sud je donio po tom prijedlogu novo rješenje, ja sam se na to žalio i sad čekam odluku - naveo je Stojanović.

Sud BiH je 10. avgusta zatražio raspisivanje međunarodne potjernice za Savčićem, optuženim da je, u svojstvu komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske, pomagao u kako se navodi,"genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine", nakon što ga sudski policajci dan ranije nisu mogli pronaći na adresi nekoliko časova po određivanju pritvora.
 
(RTRS)