Vučić: Da stanemo svi uz našu himnu :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Da stanemo svi uz našu himnu


BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da se ujedine i sve razlike stave po strani i stanu svi uz državnu himnu "Bože pravde".

"Demokratija ne znači samo vladavinu većine, već i poštovanje prava manjine. Pravo i na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova. Zato ću uvek braniti i one koji ne vole našu himnu ''Bože pravde'', koji nisu oduševljeni našom trobojkom. Jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima, obeležjima i svečanim pesmama odnose", rekao je Vučić u video poruci postavljenoj na instagram nalogu "Budućnostsrbijeav".


Međutim, smatra da je sramota i da nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji vređaju na najgori i najbesmisleniji način sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo zemlje, našu himu i zastavu.

"Posebno u trenucima kada smo izloženi velikim pritiscima i kada očekujemo još veće pritiske po pitanju opstanka celovitosti naše zemlje. Pozivam sve ljude da se ujedinimo i sve razlike stavimo po strani i stanemo svi uz našu himnu ''Bože pravde'' - živela Srbija", poručio je Vučić.

Tanjug / Glas Srpske