SVE SPREMNO ZA „KARNEVAL BRODOVA” :: Semberija INFO ::

 

SVE SPREMNO ZA „KARNEVAL BRODOVA”


„Budi kao rijeka”, poručiće u subotu svojim posjetiocima „Beogradski karneval brodova” na kome će se održati živopisni i čuveni defile plovilica od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Osim što će sa obale moći da se uživa u prizorima dekorisanih brodića, Beograđani i njihovi gosti će ujedno uživati i u višečasovnim muzičkim i kulturnim programima.

 Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, je podsjetio da se karneval već šest, sedam godina održava na obali „Beograda na vodi” pa se jasno vidi i razvoj ovog dijela grada. Ove godine, napomenuo je, manifestacija se organizuje u saradnji sa tržnim centrom „Galerija” gdje će se održati dio programa, odnosno kreativna radionica za djecu „Budi kao rijeka”, kao i Dan za roditeljstvo savjetovališta „Bebiron”.

Karneval počinje već u 16.30 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja i vitezova „Svibora”, a najavljen je i nastup mladih operskih pjevača sa arijama iz opere „Karmen”.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Jelena Tomašević, Tijana Dapčević i hor „Čarolija”, a za mališane će biti upriličene i radionice na kojima će moći da prave maske. Održaće se i karnevalski bazar, predstaviće se „Venecijanski karneval”, a biće tu i „Cirkusfera” – performans na štulama.

Kapetan karnevalske povorke plovila Petar Antić rekao je da će centralni dio manifestacije početi okupljanjem brodova kod Beton hale u 18.30 časova, a defile će ići do „Gazele”.

Po pitanju bezbjednosti, naglašava on, uvedena je nulta tolerancija, neće biti tolerisan alkohol, a na plovilima će morati da bude propisan broj posade i putnika.

Manifestaciju će zatvoriti koncert grupe „Teksas flad” čiji je frontmen i gitarista Nenad Zlatanović naglasio da im je poslije hiljadu festivalskih nastupa zadovoljstvo što će svirati na rijeci jer to je ambijent u kome i muzičari svakodnevno uživaju.