PU BIJELjINA: POČINjE ŠKOLSKA GODINA – VOZAČI OPREZ!!! :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: POČINjE ŠKOLSKA GODINA – VOZAČI OPREZ!!!


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su nadležni predstavili rezultate rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova  tokom jula 2021. godine. 

Načelnik Policijske uprave Bijeljina, Stjepan Terzić upoznao je javnost da je tokom analiziranog perioda evidentirano 67 krivičnih dijela, za sedam procenata manje u odnosu na juli 2020. godine. Dominiraju krivična djela opšteg kriminaliteta. U skoro 90% slučajeva pripadnici PU Bijeljina su rasvijetlili navedena protivpravna djela. Evidentirano je, takođe, 66 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 102 saobraćajne nezgode od kojih jedna nezgoda sa smrtnim ishodom (vozač motocikla), šest osoba sa teškim i 21 osoba sa lakšim tjelesnim povredama.

- Apelujem na sve sugrađane da pojačaju pažnju, da oprezno voze i imaju strpljenja tokom učestvovanja u saobraćaju u zonama škola i vrtića kako bismo svi zajedno dali lični skromni doprinos bezbjednosti djece prilikom dolaska, boravka i odlaska iz škole“, naglasio je načelnik Terzić, povodom predstojećeg početka nove školske godine.

Načelnik Sektora policije Igor Kapikul je, između ostalih, predstavio podatak o registrovanih 12 migranata afro-azijskog porijekla koji su se tokom jula 2021. zatekli na području PU Bijeljina. Radi se o punoljetnim muškim osobama (šest iz Maroka, šest iz Afganistana) koji kod sebe nisu imali nikakvih identifikacionih dokumenata. Od početka migrantske krize, nije registrovano nasilničko ponašanja migranata koji prelaze preko područja koje operativno pokriva PU Bijeljina.

Tokom jula 2021. godine organizovano je devet pojačanih kontrola saobraćaja tokom kojih je utvrđeno 2.239 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Tokom navedenih kontrola, 465 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju, 27 vozača je lišeno slobode zbog vožnje u koncentraciji od preko 1,5 grama po kilogramu alkohola u organizmu. Privremeno je oduzeto pet motornih vozila kojima su upravljali višestruki povratnici u činjenju težih saobraćajnih prekršaja.

- S obzirom da prvog septembra počinje nova školska godina kada je veće prisustvo školske djece u saobraćaju apelujemo na vozače da povećaju nivo pažnje, da brzinu prilagode novonastaloj situaciji, da se ne parkiraju u zonama škola na mjesta koja nisu predviđena za parkiranje, da omoguće autobusima kojima se vrši organizovan prevoz školske djece bezbjedno uključenje u saobraćaj sve sa ciljem zaštite ove kategorije učesnika u saobraćaju“, rekao je Radenko Knežević, inspektor Sektora policije za bezbjednost saobraćaja.


Semberija info - I. Gutić