Komšić i Džaferović odobrili vojnu vježbu „Brzi odgovor“ :: Semberija INFO ::

 

Komšić i Džaferović odobrili vojnu vježbu „Brzi odgovor“


SARAJEVO - Hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović usvojili su danas odluku kojom se odobrava održavanje vojne vežbe „Eufor - Brzi odgovor 2021“.

Vanrednoj sjednici koju je sazvao Komšić nije prisustvovao srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, u skladu sa dogovorom koji su postigle sve stranke u Republici Srpskoj nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o sancionisanju i zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

-Član Predsjedništva BiH iz entiteta RS nije učestvovao u donošenju odluke, te je ona usvojena većinom glasova – saopšteno je u Predsjedništvu.

Komšić i Džaferović odobrili su održavanje vježbe na osnovu pisma komandanta snaga Evropske unije general-majora Aleksandera Placera.

-Vježba će biti održana od 13. septembra  do 3. oktobra ove godine u južnom dijelu BiH. Vježba omogućava provjeru angažovanja snaga za pružanje podrške vlastima BiH pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH – saopštili su u Predsjedništvu BiH.

Glas Srpske