Koronom zaraženo još 78 ljudi :: Semberija INFO ::

 

Koronom zaraženo još 78 ljudi


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, potvrđena je kod 78 osoba, a Institutu za javno zdravstvo RS nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Juče su naknadno prijavljena tri smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana, a svi preminuli su iz Šipova.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univertzitetskoj boilnici u Foči te u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju tokom proteklog dana obavljeno je testiranje 356 laboratorijskih uzoraka.

Najviše novozaraženih - 12 osoba je iz Banjaluke, devet iz Bijeljine, osam iz Prijedora, po pet iz Bileće, Laktaša i Modriče, po četiri iz Gacka i Teslića, a po tri iz Doboja, Prnjavora, Srpca i Šamca. Po dvije iz Broda, Višegrada, Ugljevika i Čelinca i po jedna iz Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Milića, Foče i Šipova.

Radi se o 28 muškarca i 50 žena, od kojih je osam mlađe, 56 srednje i 14 starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.934 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.822 osobe.

Do sada se oporavilo 57.980 ljudi, a testirano je ukupno 294.505.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 96, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 50, a u ostalim bolnicama 46. Na respiratoru je šest osoba - četiri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a dvije  u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 772 osoba, a nadzor je završen kod 194.025.

Glas Srpske