Republički štab produžio mjere u Srpskoj, apeluju na vakcinaciju :: Semberija INFO ::

 

Republički štab produžio mjere u Srpskoj, apeluju na vakcinaciju


BANjALUKA - Republički štab za vanredne situacije produžio je dosadašnje mjere do 30. avgusta.

Republički štab za vanredne situacije, na današnjoj sjednici, apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, te održala stabilna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj.

Iz Štaba su pozvali sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što je prije moguće, budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih od virusa korona.

– U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od virusa korona, preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od devedeset odsto oboljelih osoba, nevakcinisano. Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za sve građane – saopšteno je nakon sjednice.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemilolšku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv virusa korona.

U Srpskoj su zabranjena javna okupljanja više od 120 ljudi i privatna slavlja za više od 70 gostiju. Ugostiteljski objekti mogu raditi do ponoći.

Glas Srpske