BOLNICA SVETI VRAČEVI: HOSPITALIZOVAN JEDAN PACIJENT :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA SVETI VRAČEVI: HOSPITALIZOVAN JEDAN PACIJENT


Danas je nakon jednoipomjesečne pauze, hospitalizovan prvi oboljeli od korone u kovid bolnici u Bijeljini, a nakon Kriznog štaba Bolnice u proširenom sastavu, kom je prisustvovala i epidemilog profesor dr Biljana Mijović, zaključeno je da je došlo do pogoršanja epidemiloške situacije.



Takođe je naglašeno da ljekari bijeljinske bolnice spremno dočekuju novi talas korona virusa koji je, kako su istakli, već počeo, imajući u vidu skok broja zaraženih virusom prethodnih dana. Doktor Mikajlo Lazić, šef kovid bolnice u Bijeljini, apelovao je na građane da poštuju epidemiološke mjere i dodao da su protekli period u Bonici izvršeni opsežni radovi na opremanju kovid 1 bolnce. Profesor dr Biljana Mijović pozvala je građane da se vakcinišu istakavši da dosadašnji podaci pokazuju da među zaraženima nema vakcinisanih osoba. 

- Svakako će na nivou Republike Srpske biti formiran obrazac iz kog ćemo moći svakodnevno tačno moći da vidimo podatke o broju vakcinisanih među zaraženima. Prema onome čime raspolažemo, u Bijeljini  među onima koji su pozitivni nema vakcinisanih“, istakla je dr Mijović.

Semberija info