Predstavnici EUFOR-a posjetili Republičku stranku Srpske :: Semberija INFO ::

 

Predstavnici EUFOR-a posjetili Republičku stranku Srpske


Oficir EUFOR LOT kuće u Brčkom Fric Rauh i podoficir Jurgen Hajd posjetili su danas Republičku stranku Srpske /RSS/ u Bijeljini gdje su sa predsjednikom RSS Mladenom Petrovićem i vlasnikom kompanije TRB Slavenom Ristićem razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o daljim ciljevima djelovanja RSS na lokalnom i republičkom nivou.



Petrović je ovom prilikom istakao da je Republička stranka Srpske nastala iz potrebe da se građanima Bijeljine predstave nova energija, mladost i ideje o modernom konceptu lokalne zajednice.

- U vremenu kada većina političkih partija samo želi da zadrži ili proširi pozicije koje su stekli u javnom sektoru, mi smo uvidjeli priliku da okupimo intelektualce, obrazovane i mlade ljude, i da im dokažemo da nije sramota baviti se politikom. Veliki broj naših članova je već ostvaren u profesionalnom smislu i mi politiku ne vidimo kao priliku za sticanje koristi, nego kao sredstvo da prave vrijednosti u društvu postavimo na pravo mjesto – rekao je Petrović.

Vlasnik kompanije TRB Slaven Ristić istakao je da je podržao osnivanje Republičke stranke Srpske i da želi da pokaže ljudima da se stabilno društvo može graditi jedino na čvrstim temeljima ekonomije i privrede.

- Cilj mi je da uložimo u mladost, nove generacije i da im damo nadu. To znači da im damo priliku da ostanu u svojim gradovima i opštinama, da ne razmišljaju o napuštanju svoje zemlje – poručio je Ristić.

Fric Rauh i Jurgen Hajd zahvalili su predstavnicima RSS na gostoprimstvu i poručili da EUFOR prati političku situaciju u Bijeljini i Republici Srpskoj, kao i nove tendencije na političkoj sceni u BiH. 

Semberija info