VUČIĆ NAJAVIO IZRADU JEDINSTVENOG SRPSKOG BUKVARA “TREBA DA UČIMO OD ONIH KOJI SU UMIJELI DA SAČUVAJU SVOJ NAROD” :: Semberija INFO ::

 

VUČIĆ NAJAVIO IZRADU JEDINSTVENOG SRPSKOG BUKVARA “TREBA DA UČIMO OD ONIH KOJI SU UMIJELI DA SAČUVAJU SVOJ NAROD”


Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na mitingu u Beogradu da posebno želi da govori o srpskoj nacionalnoj konsolidaciji i rehabilitaciji i o tome kako srpski narod treba da uči od drugih koji su umijeli da sačuvaju sebe.

Riječ je o tome, kaže, da, iako imamo bezbroj neriješenih nacionalnih problema – a jedan je najveći i bezbroj je pritisaka sa kojima se suočavamo.

– To je KiM, da moramo ga sačuvamo od onih koji uspjeli i u najtežim vremenima da sačuvaju svoj narod, sebe i da i danas upravljaju svijetom i vode Evropu – dodao je on.

Podsjetio je da su Nijemci 1702. osnovali Prusko carstvo, a danas je to, podseća, neka druga država, dodaje da je i Kafka pisao na njemačkom, da se u Strazburu uvijek govorilo nemački…

– Ali, Nijemci su znali da, čuvajući, učeći i brinući o Geteu, Šileru … čuvajući svoj jezik i psimo, svoju kulturu, da ostanu jedinstvena nacija i da ponovo postanu snažni, moćni i najjači u svijetu – kaže Vučić.
Dodaje da su Srbi brojčano mali narod, ali dovoljno pametan, ponosan i da razume izazove koji su pred nama.
Ističe da neće večeras da govori samo o onome što ljudi vole da čuju.

– Znam šta je pred nama, i znam da me niste birali da biste slušali samo ono sto volite, već ono što je najteže i što se mora uraditi da bi Srbija živela, da bi vama bilo bolje i da bi Srbija imala budućnost – ističe Vučić.
Počelo je, ukazuje, da se razgovara ne samo o Memorijalnom centru u Jasenovcu, koji će Srbija graditi sa RS, već i o jedinstvenom srpskom bukvaru, srpskoj čitanci za svu srpsku djecu, sta god da uče, gdje god da uče i koja god da im je zemlja matična.

– Jer, tako ćemo biti bliži jedni drugima, tako se ujedinjujemo, a da nikog ne ugrožavamo – rekao je on.

Srpska info