PRVOJ SRPSKOJ POVRATNICI U ĐAKOVICU OBIJEN STAN :: Semberija INFO ::

 

PRVOJ SRPSKOJ POVRATNICI U ĐAKOVICU OBIJEN STAN


Foto: kosovo-online.com
Srpskoj povratnici u Đakovicu Dragici Gašić obijen je stan, nakon što joj je nedavno zabranjen ulazak u najbližu prodavnicu čiji je vlasnik Albanac.

Gašićeva kaže da se danas vratila iz Kline kada je vidjela da joj je stan obijen. Prvo je pomislila da se neko uselio u stan u kojem živi, kao i da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživjela. Ipak poručuje da ostaje u Đakovici.

- Jeste mi bilo neprijatno, nosim kese, hranu donosim iz Kline iz sela, kupujem u Klini, jer ovdje mi ne daju da kupujem hranu i kada sam vidjela otvorena vrata ja sam se iznenadila - kaže Gašićeva za RTS.

Ističe da je prvo pomislila da se neko uselio u stan.

- Kada sam nogom otvorila vrata, vidim da niko me ne dira i prvo sam primijetila da mi je kamera nestala i papiriće po podu - navodi ona.

Dodaje da je, kada je ušla u dječju sobu, vidjela da joj je nestala hrana iz stana.

Na pitanje ko to radi, Dragica kaže da nema pojma i da je sve prijavila policiji.

- Policija je došla, odmah je napravila uviđaj. Njih desetak su bili, komandir policije je bio, rekao je da će da se sredi i da smiri situaciju. Ali vrata kada su vidjeli kakva su oni su se zapanjili. Kada sam im rekla da su mi uzeli kofer sa garderobom crnom, što je nosim za ocem, jer mi je otac umro oni stali ljudi, smiješno im je bilo, ali im nezgodno da se smiju - ističe Dragica.

Naglašava da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživjela, da je tu bilo i lupanje na vrata, kamenovanje, ostavljanja slika.

Odgovarajući na pitanje ostaje li i dalje da živi u Đakovici, Dragica kaže da ostaje pri tome i da je danas prevela struju na svoje ime.

Ističe i da je Opština podnijela tužbu protiv nje.

- Uzeli su mi vrata, još ne daju da se postave vrata. Svi imaju ovdje blindirana vrata u ulazu, samo ja nemam.Vratili su mi vrata, ali mi ne daju da ih postavim. I ne daju mi da renoviram stan, kažu da je to opštinski stan - "nije tvoj i ne možeš da ga renoviraš i da vrata postaviš" - navodi Gašićeva i kaže da je to čula od drugih.

Na pitanje ima li nekog u gradu ko će da joj pomogne da ostane, kaže da nema i da joj se niko nije obratio.

- Ne da su bili protiv, niko mi ništa ne kaže - ni sjedi ni idi, ćute jednostavno - zaključila je Gašićeva.

Dragica Gašić prva je srpska povratnica u Đakovici, a nakon što je krajem juna javnost upoznata sa tim da se vratila da živi u tom mjestu, jedanaest nevladinih organizacija iz te opštine zatražilo je od lokalnih vlasti da je što prije isele.
 
(RTS)