Humanitarnu akciju studenata podržala Gradska uprava :: Semberija INFO ::

 

Humanitarnu akciju studenata podržala Gradska uprava


Gradska uprava Bijeljina uručila je danas Studentskom parlamentu Univerziteta u Istočnom Sarajevu 1.000 KM koje su prikupili mladi zaposleni u Upravi i gradonačelnik Mićo Mićić, s ciljem da se pridruže akciji doniranja pomoći socijalno ugroženim licima.


 
Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Kristina Koprivica rekla je novinarima da je riječ o akciji koju po treći put sprovodi apolitična organizacija ,,Studenti Srpske''.
 
,,Od ove godine Studentski parlament UIS odlučio je da se pridruži akciji. Postavili smo kutije za skupljanje hrane i odjeće na svim fakultetima u Palama, Bijeljini, Trebinju, Doboju i drugim mjestima'', navela je Koprivica.
 
Dekan Fakulteta poslovne ekonomije Vesna Petrović istakla je da će akcija trajati do 20. aprila, te da postoji mnogo studenata kojima je pomoć potrebna.
 
,,Akciju sprovodimo na 17 fakulteta našeg univerziteta. Ovo je način da se navedenim licima uljepšaju vaskršnji praznici'', naglasila je Petrovićeva.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dodao je da iznos od 1.000 KM koji su donirali zaposleni u Gradskoj upravi nije veliki, ali da je svakako lijep gest.
 
,,Odlučili smo se da pomognemo, uglavnom mladi ljudi koji su zaposleni u Upravi, a i ja sam se pridružio. Znači, ovo nije novac Gradske uprave, nego privatne donacije zaposlenih i ujedno poziv svim ljudima dobre volje da pomognu licima u socijalnoj potrebi'', kaže Mićić.
 
Semberske novine/Semberija info/A.Ljubojević
Foto: B.Milošević