Šarović: Idemo na sastanak, ali ne želimo nametnuta rješenja :: Semberija INFO ::

 

Šarović: Idemo na sastanak, ali ne želimo nametnuta rješenja


BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je potvrdio da će prisustvovati sutrašnjem sastanku kojeg je sazvao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović (DEMOS) povodom najnovije odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Šarović je ocijenio da je na ovom sastanku trebalo biti dogovoreno kako reagovati na Inckovu odluku, ali da je vladajući SNSD-a prije toga počeo sa, kako je izjavio, posebnom kampanjom.

Očekuje da će vladajući na sutrašnjem sastanku pokušati nametnuti unaprijed osmišljen odgovor.

-Idemo sutra na zajednički dogovor, a neko već realizuje neki plan koji će nam sutra da predoči. SNSD i Milorad Dodik (predsjednik SNSD-a) već su krenuli u neku svoju kampanju i imaju neki svoj program, a pozivali su na zajednički dogovor. Mislim da je velika šteta što se stvari ovako dešavaju jer je ovo bila prava prilika da zajednički diskutujemo i suočimo se sa ovom situacijom te damo zajednički odgovor iz Republike Srpske - mišljenja je prvi čovjek SDS-a.

Za njega bi sastanak mogao biti, kako je naveo, prazna priča te je napomenuo da je na SNSD-u najveća odgovornost jer ima najviše vlasti.

-Za ovu situaciju mislim da oni snose odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti - kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima, stav opozicije je da "ne treba srljati i da treba naći razumna rješenja".

Napomenuo je da će uskoro biti održana i sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zbog posljednje odluke visokog predstavnika da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

Agencije / Glas Srpske