JOŠ JEDAN PAKLEN DAN :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDAN PAKLEN DAN


Kako je najavljeno iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, pred Sembercima je još jedan paklen dan. Najviša dnevna temperatura će se i danas približiti 40 stepenu na Celzijusovoj skali. Nakon dužeg vrelog i sušnog perioda, od sutra bi temperature trebalo da budu nešto niže, a od prekosutra, od petka, 16. jula, najavljena je kiša. Kiša i najviše dnevne temeperature od 28 stepeni Celzijusovih, kako najavljuju meteorlozi, trebalo bi da budu šest-sedam dana.



Padu temperatura i padavinama najviše se raduju poljoprivredni proizvođači, jer su semberska polja žedna vode. Kako tvrde poljoprivrednici, kukuruz je već na izdisaju. I ako padne kiša, tvrde, rod će biti znatno umanjen. Ako ne padne ozbiljna kiša, procjenjuju, kukuruz je već ,,završio''.

Muku muče i semberski povrtlari. Bez obzira što, uglavnom, navodnjavaju povrće, visoke temperature, kažu, na njivi prosto sve ,,skuvaju''. Zbog enormno visokih temperatura problem je i sa povrćem u plastenicima.

Ostaje da vjerujemo da će se, konačno, obistiniti najave meteorologa i da ćemo ,,završiti'' sa ovim  paklenim vrućinama i sušnim danima.

Semberija info - V. Zelenović