SRBIN IZ AMERIKE POMAŽE BORCIMA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

SRBIN IZ AMERIKE POMAŽE BORCIMA REPUBLIKE SRPSKE


Srpsko-američka humanitarna organizacija "Spasimo srpsku djecu", nakon akcije "Jedan od hiljadu" za heroje sa Košara, planira da ovu akciju nastavi i da sličnu manifestaciju pomoći organizuje i za borce Republike Srpske.
Osnivač ove organizacije, Srbin iz Amerike Miloš Šupica rekao je da ova organizacija sada planira, nakon Beograda, da sličnu manifestaciju održi u Banjaluci kao priznanje borcima u odbrani srpskih teritorija izvan Srbije.

- Već smo u razgovorima sa generalima, oficirima i borcima iz Republike Srpske i nekadašnjih srpskih krajina - rekao je Šupica.

On je pozvao i srpsku dijasporu iz Australije, Evrope, Kanade, Južne Amerike, Azije i Afrike da zajednički odaju počast i priznanje ovim borcima i da ih, između ostalog, javno proglaseo za "heroje srpskog naroda", prenosi portal srpske dijaspore "Serbian tajms".

- Veliku zahvalnost organizacija "Spasimo srpsku decu" duguje srpskoj dijaspori u SAD koja se odazvala pozivu na pomoć borcima i što je manifestacija u Beogradu bila tako uspješna - rekao je Šupica.

Rukovodstvo srpsko-američke humanitarne organizacije "Spasimo srpsku decu" je nakon uspjeha akcije odavanja priznanja borcima sa Košara i Paštrika i onima koji su učestvovali u proboju Koridora 1992. godine odlučilo da nastavi akciju odavanja priznanja herojima srpskog naroda i da akcija "Jedan od hiljadu" poprimi trajni karakter.
Mnogima od tih boraca je, nažalost, potrebna pomoć u materijalnom i zdravstvenom smislu, a najviše im znači priznanje i poštovanje koje su im uputili Srbi iz dijaspore, za svu žrtvu koju su pokazali u odbrani zajedničke otadžbine.

Ako neko želi da se uključi, može da se javi na mejlove [email protected] i [email protected].
- Pokažimo našu slogu i zahvalnost prema svima koji su se borili za srpstvo i sve što je srpsko. Uradimo to bratski, baš onako kako su se ti heroji borili u odbrani Otadžbine. Udružimo se pod sloganom "samo sloga Srbina spasava" - navodi se u saopštenju ove organizacije.
 
(RTRS)