Stanje na putevima: Povoljni vremenski uslovi za vožnju :: Semberija INFO ::

 

Stanje na putevima: Povoljni vremenski uslovi za vožnju


BANjALUKA- Povoljni vremenski uslovi i nesmetano odvijanje saobraćaja na većini puteva karakterišu jutros saobraćajnu situaciju, ali se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, pa se savjetuje oprezna vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova u tunelima Čemerno (dionica Brod na Drini-Vrba), Čeljigovići (Lapišnica-Ljubogošta) i Stambolčić (Pale-Podgrab) izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmjene su aktuelne i na ostalim putnim pravcima na kojima se izvode radovi: Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice-Gornja Vijaka, Dobro Polje-Miljevina, Crna Rijeka-Ugar na granici sa Federacijom BiH zbog radova u tunelu Ugar, Rudanka-Doboj, u banjalučkom naselju Ramići na raskrsnici puteva Ivanjska –Šargovac i Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, te Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Do izmjena u odvijanju saobraćaja dolazi i na regionalnim putnim pravcima Stari Majdan-Lamovita i Ukrina-Gornja Vijaka, a na dionici Jezero-Šipovo dolaziće po povremenih obustava u trajanju do jednog časa.

Dionicama Banj Brdo-granični prelaz Rača, Doboj-Bukovica Mala-granični prelaz Brod, Stanić Rijeka-Karuše i Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20 do pet časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionica Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do šest časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se izvode i na dionicama Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih čekanja.

​Srna / Glas Srpske