SASTANAK PREDSJEDNIKA SRPSKE I RUKOVODSTVA OPŠTINE UGLjEVIK: Mora biti jaka veza republičke i lokalne vlasti :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK PREDSJEDNIKA SRPSKE I RUKOVODSTVA OPŠTINE UGLjEVIK: Mora biti jaka veza republičke i lokalne vlasti


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je nakon nakon sastanka sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem da za dobrobit građana mora da postoji jaka veza između republičke i opštinske vlasti koja obezbjeđuje dalji razvoj ove i svake opštine u Republici Srpskoj.

"Razvoj svake naše opštine znači razvoj Republike i to je naša posvećenost", rekla je Cvijanovićeva novinarima.
Prema njenim riječima, na sastanku je bilo riječi o različitim potrebama ove lokalne zajednice i projektima koji su realizovani ili će biti realizovani na dobrobit građana.



"To su sve projekti od kojih naši građani treba da vide korist i dobrobiti, a to i jeste uloga republičke i opštinske vlasti, da radi na način da izlazi u susret potrebama građana", istakla je Cvijanovićeva.
Prema njenim riječima, na sastanku je bilo riječi i o javnom preduzeću Rudnik i termoelektrana Ugljevik, koje zapošljava 2.000 radnika i nosilac je privrednog života u opštini i regiji.

Načelnik Ugljevika Perić izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednika Republike Srpske i naveo da su razgovarali o razvoju RiTE Ugljevik, opštine i cijele Republike Srpske.
"Jača saradnja naše lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske biće na dobrobit građana", istakao je Perić.
Perić je kao jedan od budućih projekata naveo izradu replike rodne kuće Filipa Višnjića u njegovom rodnom kraju, što bi ojačalo turističku ponudu ovoga kraja, kao i nastavak uređenja korita rijeke Janje.