Vučić: Vidovdan dan kada se vidi ko je vjera, a ko nevjera :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Vidovdan dan kada se vidi ko je vjera, a ko nevjera


BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas vijenac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu i odao poštu svim srpskim ratnicima stradalim u oslobodilačkim ratovima.

Obraćajući se okupljenim građanima, Vučić je poručio da se Srbija uzdigla iz poraza i da je danas slobodna i slobodarska zemlja u kojoj ne odlučuje niko drugi do njenih građana.

On je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da će i danas i navijek vidjeti ko je vjera, a ko nevjera, ko će da ih štiti, a ko nije čuvao Kosmet.

Vučić je istakao da je Vidovdan najveći srpski praznik i dan koji simbolizuje koliko je srpski narod veliki i u svojim porazima.

On je poručio da Srbija koju su vijekovima htjeli da zatru svaki dan snaži, koja je slobodna i slobodarska i u kojoj niko ne odlučuje sem njenih građana.

- Retke su zemlje koje se tim mogu pohvaliti. Poraz i predaja nisu opcija. Izgradili smo pravo na budućnost -  rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija želi da se raduje životu i da se rađaju generacije koje neće znati šta je rat.

- Možemo da ne pristanemo ni na šta samo ako oni neće biti ti koji će morati da pristanu na sve. Mi smo ti koji ne smemo da ostavimo sukobe i moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da ih završimo, da stavimo tačku na smrt i da budućnost obezbedimo život - rekao je Vučić.

On je istakao da je taj zavjet, uz onaj o slobodi, najveće nasljeđe Vidovdana, najveći spomenik i Lazaru i Obiliću i svim ostalim kosovskim junacima koji je prvi zabilježio despot Stefan Lazarević.

Vulić je naglasio da je uz slobodu mir osnovni uslov jake Srbije.

Srpska pravoslavna crkva obilježava danas Vidovdan, praznik posvećen Svetom velikomučeniku knezu Lazaru i svim srpskim mučenicima koji su poginuli u Boju na Kosovu 1389. godine.

Srna / Glas Srpske