Vučić: Besmislene optužbe iz Podgorice su pritisci na Beograd :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Besmislene optužbe iz Podgorice su pritisci na Beograd


BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas kao pritisak na Srbiju optužbe iz Crne Gore da će on rušiti vladu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

“Besmislenih optužbi sam se naslušao i naslušaću ih se još jer svakoga dana, koliko je Srbija snažnija i uspešnija, ta vrsta pritiska i nebuloznih napada biće sve prisutnija”, rekao je Vučić novinarima na Pešteru poslije vježbe “Munjeviti udar 2021”.

On je istakao da ga ne zanima ko će da vlada u Crnoj Gori, ali da će ga uvijek zanimati pozicija srpskog naroda u toj zemlji.

Vučić je napomenuo da je zato zahvalan nekadašnjim pripadnicima Vojske Jugoslavije koji su danas došli iz Crne Gore, a bili su na Košarama 1999. godine tokom NATO agresije SR Jugoslaviju i čuvali, kako je istakao “našu zemlju i granicu”.

RTCG prenio je danas da je bivši lider Narodne stranke i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Predrag Popović rekao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučuje o tome hoće li Demokratski Front “rušiti” Vladu premijera Zdravka Krivokapića.

”Munjeviti udar” pokazao snagu srpske države

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je združena vježba “Munjeviti udar” pokazala snagu srpske države.

On je čestitao svima koji su izveli ovu vježbu i zahvalio predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što joj je prisustvovao.

“Čestitam svim učesnicima”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da ovo što je prikazano pokazuje snagu države Srbije, navodeći da to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage zemlje.

On je najavio da će snaga Vojske Srbije u narednih devet mjeseci biti drastično izmijenjena i uvećana.

“Mi ćemo nastaviti ulaganja u našu armiju. Ne interesuje nas da bilo kome pretimo, sukobi i ratovi, ali nas interesuje da možemo da budemo uvek u stanju da odbranimo svoju zemlju i svoj narod”, rekao je Vučić u obraćanju poslije vježbe.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je vježbi prisustvovao komandant Kfora, a posebno zahvalio 240 boraca sa Košara, napominjući da su među njima sedmorica sa teritorije Crne Gore.

“Posebno hvala tim junacima koji su branili SR Jugoslaviju. Veliko vam hvala dragi borci za vaše ogromno srce i što ste danas ovde sa nama”, rekao je Vučić.

On je istakao da su građani Srbije danas prvi put vidjeli 11 aviona mig-29, ocijenivši da Srbija nikada nije bila blizu ove snage u lovačkoj avijaciji i da je potrebno pojačati i bespilotne letjelice.

Najveća združena taktička vježba Vojske Srbije u posljednjih nekoliko decenija “Munjeviti udar 2021” završena je danas na poligonu “Pešter” kod Sjenice.

Učestvovalo je više od 2.300 pripadnika jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

​Srna / Glas Srpske