Parlamentarna delegacija PUPS-a Srbije u Bijeljini: Tu smo da pomognemo jedni drugima :: Semberija INFO ::

 

Parlamentarna delegacija PUPS-a Srbije u Bijeljini: Tu smo da pomognemo jedni drugima


Zahvalni smo našoj matici Srbiji za sve ono što smo zajednički uradili u Bijeljini, počevši od projekta izgradnje auto – puta, gdje Srbija finansira veći dio troškova izgradnje od Bijeljine do Kuzmina, pa do pomoći školama pri izgradnji fiskulturnih sala, izjavio je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević nakon razgovora sa Parlamentarnom delegacijom PUPS-a Srbije i potpredsjednikom Skupštine Srbije Stefanom Krkobabićem.



„Poruka sa ovog sastanka je da smo mi Srbi s obje strane Drine jedinstveni i da ćemo biti jedinstveni u narednom periodu. Tu smo da pomognemo jedni drugima, a mi, sa ove strane Drine, zagledani smo u Srbiju kao našu maticu. Zbog toga ova posjeta ima još više na značaju. Srbija je uvijek tu da nam pomogne. Vidjeli smo to i na primjeru vakcinacije“, izjavio je Đurđević.

Stefan Krkobabić, potpredsjednik Skupštine Srbije izjavio je da je cilj  posjete Bijeljini parlamentarne delegacije Srbije i sve ono što radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, da se pokaže da je Republika Srpska realnost.

„To je naš glavni cilj. Bićemo tu za bilo šta što je potrebno Republici Srpskoj. Želimo da pokažemo da nismo jedni sa drugima samo kada je teško, već da smo ovdje i kada treba pomoći oko realizacije projekata vezanih za ekonomiju i infrastrukturu, što se tiče zdravstva i vakcinacije. Republika Srpska i srpski narod preko Drine za nas je svetinja“, poručio je potpredsjednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić.

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović  izrazio je vjerovanje da će se saradnja nastaviti, te da je zajednički interes bolji život građana u Republici Srpskoj, Srbiji, Bijeljini i Semberiji, zahvalivši se tom prilikom na dosadašnjoj pomoći koju je Srbija uputila u Republiku Srpsku. 

„Posebno se zahvaljujem predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Nadam se skoroj realizaciji svih projekata koji su započeti, te da se Bijeljina uskoro saobraćajno još bolje otvori i prema Srbiji i da naše veze budu još jače i čvršće“, istakao je Mitrović.

Semberija info - Lj. Ljubojević