Burno u Skupštini Crne Gore: Reagovali DF i opozicija, Krivokapić napustio salu :: Semberija INFO ::

 

Burno u Skupštini Crne Gore: Reagovali DF i opozicija, Krivokapić napustio salu


PODGORICA - U finišu današnje sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj se raspravljalo opozivu ministra Vladimira Leposavića, došlo je do verbalnog incidenta kada je premijer Zdravko Krivokapić u završnom izlaganju rekao da je u parlamentu prisutan "nemoral, laži i političko licemjerje".

Na to su burno reagovali poslanici, posebno DF-a, ali i opozicije.

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je jedva uspio da smiri situaciju, opomenuvši pritom i Krivokapića da poštuje Skupštinu.

Reagovao je Slaven Radunović (DF) koji je sa mjesta dobacio Krivokapiću "sram te bilo".

Radunović je, nakon opomene Bečića, "rekao da ne diže glas na njih, jer nisu njegove Demokrate".

Bečić je opomenuo Krivokapića da uvažava parlament, a poslanike DF-a da ne dobacuju.

Krivokapić je rekao da ako je nešto bilo dobro, to je ekspertska vlada, zato što je narodna jer brine o narodu i građanima.

On je kazao da se "ovdje toliko laži čuje" da se postavlja pitanje šta je to politika.

Tvrdi da vlada ima jasnu viziju, ali nije im otvoren nijedan kanal i ne mogu da prikažu rezultate, već su osuđeni na to da su neuki i najgori.

"Ono što radimo, radimo časno i pošteno. U ovoj vladi nema korupcije. Kažete da nema Srba, ima, svaki vaš prijedlog je prošao. Recite šta je loše, sve može biti bolje ali ne način kako vi želite. Želite da nas stavite u kavez iz kojeg ne možemo da izađemo", rekao je Krivokapić i napustio salu.

Poslanik opozicionog SDP Raško Konjević je rekao da nikada Skupština Crne Gore nije bila ponižena na način na koji je to učiniio Krivokapić.

Rekao je da premijer ne zna ustavne nadležnosti vlade, jer, kako je kazao, upravo je ovo mjesto njemu dalo šansu da pokaže šta zna.

"Nažalost drugi put smo doživeli da premijer nema političke snage da se suoči sa argumentacijom. Ovo je nedopustivo. Da je sreće da štitimo dignitet svih nas, već ove večeri svih 80 potpisalo bi zahtjev za razrješenje Krivokapića", rekao je Konjević i dodao nikada niko nije pokazao takvo nevaspitanje prema ovom domu.

Poslanik i šef Demosa Miodrag Lekić je Krivokapićev nastup nazvao "kafanskim prostačkim nastupom".

Ocijenio je da je istupanje premijera prvršilo svaku meru, kao i da je Krivokapić pokazao da je profil koji je potpuno nedostojan za vođenje državnih poslova.

Dodao je da je Krivokapić večeras izgubio njegovu podršku.

"Ne mogu da podržavam čovjeka koji je nedorastao i koji je plasirao takav prostakluk kakav je treba da plasira u svom društvu, ovo nije njegovo društvo", rekao je Lekić koji je pozvao poslanike da, kako je rekao, "klovan i politički pajac" nema više podršku parlamentarne većine.

​Tanjug / Nezavisne