Putin: Razgovori bili uspješni, ambasadori SAD i Rusije se vraćaju na posao :: Semberija INFO ::

 

Putin: Razgovori bili uspješni, ambasadori SAD i Rusije se vraćaju na posao


ŽENEVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se tokom razgovora sa američkim kolegom Džoom Bajdenom složio da se ruski i američki ambasadori u SAD, odnosno Rusiji, vrate na svoja radna mesta.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov i američki u Rusiji Džon Saliven prije nekoliko mjeseci vraćeni su na konsuiltacije u matične zemlje zbog visokih tenzija između SAD i Rusije, prenosi Gardijan.

"Bajden i ja smo se složili da ambasadori treba da se vrate na svoja radna mesta i nastave svoje diplomatske aktivnosti", rekao je Putin na konferenciji za novinare.

Putin je najavio i početak konsultacija na diplomatskom nivou između ruskog Ministarstva spoljnih poslova i Stejt Departmenta o čitavom nizu pitanja.

"Između ostalog, dogovorili smo se da Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije i Stejt Department na diplomatskom nivou započnu konsultacije o čitavom nizu pitanja. Mnogo je tema koje su se nakupile. Ja smatram da obje strane, uključujući i američku, nameravaju da tragaju za rješenjima", rekao je predsednik Putin, prenosi TASS.

Tanjug / Glas Srpske