Zaraženo još 19 ljudi, preminule dvije starije osobe :: Semberija INFO ::

 

Zaraženo još 19 ljudi, preminule dvije starije osobe


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 19 osoba u Republici Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja.

Preminule su osobe starije životne dobi iz Gradiške i Prijedora.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 407 laboratorijskih uzoraka.

Među novozaraženima je po pet osoba je iz Banjaluke i Prijedora, tri iz Bijeljine i po jedna iz Bileće, Dervente, Doboja, Kozarske Dubice, Prnjavora i Šipova.

Radi se o 11 muškaraca i osam žena, od kojih je 12 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.307 slučajeva virusa korona, a preminula je 3.761 osoba. Do sada se oporavilo 47.149 ljudi, a testirano je ukupno 281.558.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 108, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 46, a u ostalim bolnicama 62. Na respiratoru je 16 osoba (10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 6 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.062 osobe, a nadzor je završen kod 192.371.

Glas Srpske