U NAREDNIM NEDJELjAMA JEDNA OD NAJVEĆIH VJEŽBI VOJSKE SRBIJE :: Semberija INFO ::

 

U NAREDNIM NEDJELjAMA JEDNA OD NAJVEĆIH VJEŽBI VOJSKE SRBIJE


U Srbiji će u narednim nedjeljama biti izvedena jedna od najvećih vojnih vježbi posljednjih decenija, najavio je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

Vježba će biti izvedena po naređenju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je jutros iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Vježba će biti izvedena iz više dijelova, obuhvatiće noćno i dnevno gađanje, a u njoj će učestvovati veliki broj vojnika i biće angažovan ogroman broj sredstava - rekao je Stefanović, koji je na poligonu "Nikinci" prisustvovao noćnom gađanju.

On je naveo da je prikazana upotreba jedinica Vojske Srbije koje su u uslovima smanjene vidljivosti, pokazale da uz savremena optoelektronska sredstva, koja je razvijala i domaća industrija, mogu da postignu odlične rezultate.

Stefanović je zahvalio pripadnicima Vojske, koji su upravljajući borbenim i oklopnim vozilima "Lazar" i "Miloš", tenkovima i "pasarsima", pokazali koliko uspješno uvježbavanje, modernizacija i opremanje doprinose da Vojska Srbije u svako doba dana ili noći može da zaštiti bezbjednost Srbije.

U okviru prikaza na poligonu "Nikinci", predstavljeno je dejstvo najnovijih sredstava koja su proizvod domaće pameti, počev od komandno-izviđačkog vozila BOV-KIV, daljinski kontrolisane besposadne platforme "Miloš", oklopnog borbenog vozila "Lazar", preko bespilotne letjelice "Vrabac" i pješadijskog naoružanja sa optoelektronskim sredstvima, dok je gađanje ciljeva na zemlji izvršio i "pasars".
 
(SRNA)