KO IMA PRAVO NA STAN ILI NOVAC OD VLADE RS? :: Semberija INFO ::

 

KO IMA PRAVO NA STAN ILI NOVAC OD VLADE RS?


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije u Srpskoj, koji još nisu riješili stambeno pitanje, dobili su još jednu šansu za zbrinjavanje po posebnom programu Vlade RS.
 
Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS juče je, naime, raspisalo novi poziv da se podnesu zahtjevi za dobijanje stana ili nepovratnih novčanih sredstava, a nakon što je Vlada polovinom marta donijela novu uredbu o stambenom zbrinjavaju ovih kategorija.
 
Cilj Uredbe je, ističu, da se omogući zbrinjavanje nekoliko stotina ljudi u RS koji se, iz različitih objektivnih ili subjektivnih razloga, nisu prijavili za program zbrinjavanja prije desetak godina.
 
Pravo da se prijave za dobijanje stana sada imaju porodice poginulih i RVI koji su podstanari ili koriste alternativni smještaj po osnovu statusa izbjeglog ili raseljenog lica u stanovima koji nisu izgrađeni sredstvima Vlade RS.
 
Isto pravo imaju oni koji sami ili sa članovima porodice i dalje žive u zajedničkom domaćinstvu, u stanu koji je u vlasništvu njihovih roditelja, a koji nije uslovan za takav život, kao i oni koji žive u stanu drugih srodnika.
 
Na poziv se mogu prijaviti i oni koji žive u stanu koji je za otpis iz stambenog fonda.

srpskainfo