Krivokapić: Crna Gora na istorijskoj prekretnici :: Semberija INFO ::

 

Krivokapić: Crna Gora na istorijskoj prekretnici


PODGORICA - Crna Gora se suočava sa obnovljenom idejom i retrogradnom potrebom da se dovodi u pitanje crnogorski državni i nacionalni identitet, izjavio je danas predsjednik Milo Đukanović.

On je rekao da postoji obaveza da na takve aspiracije Crna Gora da odgovor, koji će biti u interesu države.

"Naš odgovor mora biti građanska Crna Gora na proevropskom putu razvoja", kazao je Đukanović na konstitutivnoj sjednici Odbora za obilježavanje 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Prvi put je sjednici Odbora prisustvovao državni vrh Crne Gore. Pored Đukanovića sjednici su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, koji se zbog tog skupa nije odazvao na saslušanje parlamentarnog odbora o švercu cigareta, kao i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, prenijele su podgoričke Vijesti.

Krivokapić je ocijenio da se Crna Gora i njeni građani nalaze na istorijskoj prekretnici.

Naveo je da su već napraviljeni iskoraci ka novim pristupima savremene demokratije, novim prostorima osvojenih građanskih sloboda i prava, ne odustajući od evropskog puta i evropske perspektive.

Bečić je rekao da je Crna Gora u atmosferi podjela, atmosferi tenzija i da to nije dobro.

"Nikad se neću pomiriti i uvijek ću se suprostaviti izjednačavanju patriotizma i jefitinog političkog profiterstva, sa koje god strane to dolazilo...", rekao je Bečić.

Glas Srpske