Mihajlović: Na letovanje preko novog asfalta koridora 10 i 11 :: Semberija INFO ::

 

Mihajlović: Na letovanje preko novog asfalta koridora 10 i 11

Beograd -- Već krajem aprila auto-put kroz Grdelicu biće spreman za puštanje u rad, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je dodala i da će 103 kilometra Koridora 11, između Obrenovca i Preljine, biti u funkciji pre leta.
Mihajlovićeva je rekla je da je asfaltirano najteže gradilište u Evropi - auto-put u Grdeličkoj klisuri, dužine 26,3 kilometra.

"Put kroz Grdeličku klisuru je sada asfaltiran i već krajem aprila ona može da bude puštena u rad", rekla je Mihajlovićeva u Dnevniku RTS-a.

Ističe da se značaj Koridora 10 vidi po broju automobila koji kroz njega prolaze.

"Godine 2014. imali smo 34 miliona automobila, uglavnom su nas zaobilazili i odlazili drugim, paralelnim Koridorom 4 preko Bugarske i Rumunije. Završili smo 300 kilometara auto-puta za poslednje četiri godine. Prošle godine imali smo 58 miliona automobila na Koridoru 10, ove godine očekujemo bar 60 miliona", istakla je Mihajlovićeva.

Navodi da auto-put nije važan samo zbog tranzita, već i za privlačenje investitora kojima je uvek prvo pitanje kako da se priključe na Koridor.

Pored Koridora 10 koji se završava, završava se i 103 kilometra Koridora 11 između Obrenovca i Preljine. Ta deonica biće puštena u rad pre leta. U decembru će biti završena i deonica Surčin-Obrenovac.

​B92
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić