Vučić vodi računa i o Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Vučić vodi računa i o Srpskoj


- Predsjednik Vučić je i ovom prilikom pokazao da sveobuhvatno prati dešavanja u Republici Srpskoj, da vodi računa o Republici Srpskoj, uvažavajući mišljenja i vlasti i opozicije, rekao je u izjavi BN TV Govedarica. Liider opozicije Vukota Govedarica je predsjednika Srbije informisao o aktuelnim pitanjima u RS i BiH, naglašavajući opredijeljenost svih političkih faktora da je Republika Srpska i njena ustavna pozicija u BiH prioritet svih prioriteta.
- Situacija u Republici Srpskoj i BiH iz ugla opozicije - bila je okosnica današnjeg susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera Srpske demokratske stranke Vukote Govedarice.
 
"Ja sam informisao predsjednika Vučića u kakvom ambijentu živi Republika Srpska, te šta je potrebno Republici Srpskoj da bi zaista bila mnogo bolja nego što je u ovom momentu, kao i o političkoj poziciji Srpske demokratske stranke, kako se u svemu ovome pozicionirala. Zaista cijenim da je predsjednik pokazao jednu veliku političku širinu. Jako ga interesuje kako živi Republika Srpska iz nekog drugog pogleda i moram da priznam da je to bio koristan sastanak za mene, a vjerujem i za predsjednika Vučića", kazao je Govedarica.
 
Lider opozicije Vukota Govedarica je predsjednika Srbije informisao i o aktuelnim pitanjima na nivou BiH, naglašavajući opredijeljenost svih političkih faktora da je Republika Srpska i njena ustavna pozicija u BiH prioritet svih prioriteta.
 
"Mislim da je to bio jedan veoma koristan sastanak, razgovarali smo o mnogim temama, naravno i o temama koje se tiču za državni nivo vlasti. S druge strane, predsjednik Vučić je govorio u kakvom ambijetnu živi Srbija, o napretku i prosperitetu. Naravno, bilo riječi i o poziciji Kosova koja nikada ne može i neće biti pod upitnikom".
 
Govedarica je naglasio da ovakvi sastanci sa predsjednikom Srbije u značajnoj mjeri unapređuju odnose i doprinose bržem i boljem rješavanju problema kako u Republici Srpskoj, tako i Srbiji.
 
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je u svom kabinetu primio predsjednika Srpske demokratske stranke Vukotu Govedaricu, prije odlaska u Mostar, gdje prisustvuje otvaranju sajma privrede u tom gradu.
 
BNTV