U Srpskoj još 48 novozaraženih virusom korona, preminulo devet osoba :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj još 48 novozaraženih virusom korona, preminulo devet osoba


BANjALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 537 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 48 osoba.

Radi se o 23 muške i 25 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 24 srednje i 18 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Gacka, pet iz Zvornika, četiri iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine, Kozarske Dubice, Laktaša i Sokoca, po dvije iz Doboja, Kotor Varoša, Teslića, Ugljevika i Šamca i po jedna iz Bratunca, Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Modriče, Petrova, Prijedora, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Kotor Varoša i po jedna iz Ugljevika, Bijeljine, Bratunca, Šamca, Modriče, Petrova i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.034 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.676 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 45.923 osobe, a testirane su ukupno 274.452 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih  u Republici Srpskoj je 295 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 123, a u ostalim bolnicama 172. Na respiratoru je 37 osoba (21 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.894 osobe, a nadzor je završen kod 192.369 osoba.

Srna / Glas Srpske