Sud potvrdio optužnicu protiv Lukača zbog napada na Stanivukovića :: Semberija INFO ::

 

Sud potvrdio optužnicu protiv Lukača zbog napada na Stanivukovića


BANjALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač (53) optužen je za ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je udario tadašnjeg poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića.

Optužnicu protiv Lukača podiglo je 26. marta banjalučko Okružno tužilaštvo, a 21. maja potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

Prema optužnici, Lukač je Stanivukovića napao 23. decembra  2019. godine oko 22 časova  za vrijeme održavanja  posebne sjednice parlamenta Srpske čiji  tok su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

- U toku  sjednice je narodni poslanik  D.S. je predsjedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice sa oznakom NATO pakta. Te zastavice je predsjednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo,  na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako...inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao,  rekao mu je: „Još jednom, još jednom majmune“, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica te mu nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne - stoji u optužnici.

Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je u februaru ove godine saslušan u banjalučkom tužilaštvu na okolnosti ovog događaja.Tom prilikom je izjavio da je sam podnio krivičnu prijavu protiv Lukača.

Glas Srpske