Vrijeme u Srpskoj: Sutra sunčano i toplo :: Semberija INFO ::

 

Vrijeme u Srpskoj: Sutra sunčano i toplo


BANjALUKA- U Republici Srpskoj i FBiH sutra se u većini krajeva sunčano i toplijo vrijeme, a ponegdje na zapadu i sjeverozapadu biće uslova za grmljavinu.

Uslovi za slabu kišu će prijepodne postojati na zapadu i sjeverozapadu, te dijelom u centralnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo sa sunačnim intervalima na zapadu i sjeverozapadu uz dnevno zagrijavanje, a predveče je lokalno moguća grmljavina, dok će u ostalim krajevima preovladavati suvo, sunčano i toplo.

Jutarnja temperatura vazduha biće od osam do 13, a najviša dnevna od 22 na sjeveru i zapadu do 27, u planinama od 19 stepeni.

Duvaće slab do umjeren istočni vjetar na sjeveru, na jugu i istoku do umjeren jugoistočni, a uveče u svim krajevima slab do umjeren južni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u većini krajeva sunčano i toplo.

Najviša temperatura od 29 stepeni danas je u 14.00 časova izmjerena u Višegradu, Srebrenici, Rudom i Zenici.

Na Čemernu je u isto vrijeme bilo 15 stepeni, u Kalinoviku 19, u Bileći, na Sokocu, na Han Pijesku i u Trebinju 23, u Neumu, Mrkonjić Gradu i Šipovu 24, u Novom Gradu 25, u Mostaru, Sarajevou, Ribniku i Srbcu 26, u Bijeljini i Foči 27 i u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Tuzli i Zvorniku 28 stepeni Celzijusovih.

Srna / Glas Srpske